Un bărbat adevărat este un bărbat transformat

Azi am citit despre modelul de bărbat descris de apostolul Pavel în 1 Timotei cap.3:

Adevărat este cuvântul acesta: „Dacă râvneşte cineva să fie episcop, doreşte un lucru bun.” Dar trebuie ca episcopul să fie fără prihană, bărbatul unei singure neveste, cumpătat, înţelept, vrednic de cinste, primitor de oaspeţi, în stare să înveţe pe alţii. Să nu fie nici beţiv, nici bătăuş, nici doritor de câştig mârşav, ci să fie blând, nu gâlcevitor, nu iubitor de bani; să-şi chivernisească bine casa şi să-şi ţină copiii în supunere cu toată cuviinţa. Căci dacă cineva nu ştie să-şi cârmuiască bine casa lui, cum va îngriji de Biserica lui Dumnezeu?

FĂRĂ PRIHANĂ

O persoană fără prihană trăiește în așa fel încât nimeni nu îl poate acuza de nimic greșit din punct de vedere moral și etic. Totuși, Dumnezeu nu se așteaptă să fim perfecți. Așteptarea Lui este ca noi să dorim să fim transformați de puterea Lui, în oameni neprihăniți.

De citit și: 1 Timotei 3:7, 1 Timotei 5:7, 1 Timotei 6:14, Fapte 16:1-2

Cine este oglinda noastră? Pe cine întrebăm și cine ne poate da o părere sinceră despre noi ca și bărbați? Desigur, Sfânta Scriptură este cea mai obiectivă și în măsură să ne arate exact cum suntem. Dar în casele noastre este locul unde ne simțim cel mai confortabil și acolo se vede de fapt cine suntem. Cât de pregătiți suntem să permitem soțiilor noastre să ne confrunte cu adevărul despre noi? Vedem în copiii noștri oglindirea propriului caracter?

Cât de mult ne dorim schimbarea?

Ne revedem la BETEL în 4 Februarie 2017, de la ora 9.00, pentru mic dejun, închinare și învățătură biblică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.