Protocolul pentru predarea disciplinei religie

A fost semnat Protocolul pentru predarea disciplinei religie – Cultul Creștin Baptist și Ministerul Educației și Cercetării Științifice. Documentul a fost semnat miercuri, 21 octombrie de către Ministrul Educației, domnul Sorin Câmpeanu și Președintele Cultului Creștin Baptist, Pastorul Viorel Iuga. Din partea Secretariatului de Stat pentru Culte a semnat domnul Victor Opaschi.

Pe lângă predarea religiei conform confesiunii baptiste, Protocolul are în vedere și alte proiecte care au loc în cadrul învățământului preuniversitar confesional.

Ministerul Educației „i Cercetării Științifice precizează că „Protocolul este similar în materie de prevederi, drepturi și obligații cu documentele semnate de Ministerul Educației și Secretariatul de Stat pentru Culte cu Biserica Ortodoxă Română (2014), Sinodul Bisericii Reformate din România, Biserica Unitariană din Transilvania și cultul romano-catolic de limbă română, Cultul romano-catolic de limbă maghiară și greco-catolic, Episcopia Evanghelică Lutherană Cluj, respectiv Biserica Creștină după Evanghelie din România — Uniunea Bisericilor Creștine după Evanghelie (2015)”

Sursa: Revista Creștinul Azi

[pdf-embedder url=”http://media.betel-tulcea.ro/new/wp-content/uploads/2015/10/Protocol-predare-religie-Cultul-Baptist.pdf”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.