Olimpiada Biblică 2014

Într-o zi însorită de august, în mijlocul creaţiei lui Dumnezeu, într-un loc minunat în Munţii Banatului, la Centrul de Studii Biblice Precept Ministries din Surduc, au sosit 44 de copii din toate zonele ţării şi din diaspora, însoţiţi de învăţătorii lor şi pregătiţi ca în săptămâna 18 – 23 să susţină faza naţională a Olimpiadei Biblice din 2014. Concursul este organizat de către departamentul lucrării cu copiii al Uniunii Bisericilor Creştine Baptiste din România, ajuns deja la a treisprezecea  ediţie. Pe lângă cei 44 de copii calificaţi pentru faza pe ţară, au mai participat alţi 22 de copii din diferite biserici.

În ziua de marți, cu multe emoţii, copiii au susţinut testul cunoştinţelor biblice. Anul acesta au avut de citit Cântarea Cântărilor, Isaia, Țefania, Filipeni, Coloseni, iar de studiat Judecători, Iona și Faptele Apostolilor. Odată „descătuşaţi” de povara concursului, copii şi învăţători, am petrecut clipe de neuitat atât prin activităţile din tabăra (închinare, rugăciune, jocuri, părtăşie, activităţi sportive, ) cât şi prin excursia de o zi la Timișoara, finalizată cu premierea care a avut loc în cadrul serviciului divin din Biserica Baptistă Betel.

Copiii s-au bucurat să vadă că osteneala lor n-a fost zadarnică, fiind recompensaţi substanţial pentru străduinţa lor de a învăţa Cuvântul lui Dumnezeu. Mulţumim Domnului pentru săptămâna petrecută în prezenţa Lui, pentru dorinţa copiilor de a studia Cuvântul lui Dumnezeu, precum şi pentru dedicarea părinţilor şi învăţătorilor care i-au pregătit. Mulţumim bisericilor, comunităţilor, părinţilor şi persoanelor care au sprijinit financiar cheltuielile copiilor legate de transport şi cazare. Le mulţumim tuturor celor care au contribuit la achiziţionarea premiilor, în valoare de peste 13000 de lei, precum şi la acoperirea costurilor excursiei. Rugăciunea noastră este să vedem tot mai mulţi copii implicaţi în citirea şi studierea Cuvântului lui Dumnezeu, olimpiada biblică dorind să fie o unealtă în acest sens.

Pentru ediția următoare a olimpiadei biblice, vor fi de studiat cărțile Iosua, Neemia și Evanghelia după Ioan iar de citit carțile Iov, Habacuc, Romani, 1 Timotei și 2 Timotei.

Impresiile unui participant:

Luni, 18 august 2014, pe drumuri întortocheate, mărginite de dealuri, copaci și tot felul de plante sălbatice, ne îndreptam cu toții spre Surduc, județul Timiș. Încă de la început, frumusețea naturii create de Dumnezeu ne-a făcut să ne amintim de dragostea Lui față de noi.

La Surduc am avut ocazia să întâlnim copii din toate colțurile României și chiar și din Grecia, copii care un an întreg au studiat 8 cărți din Biblie (Judecătorii, Isaia, Cântarea Cântărilor, Iona, Țefania, Faptele Apostolilor, Filipeni și Coloseni) și s-au pregătit pentru olimpiadă.

Marți dimineața a avut loc evenimentul principal al taberei noastre: faza națională a Olimpiadei Biblice. Cu fluturi în stomac, „cei mai buni dintre cei buni” am rezolvat testul conceput de fratele Ovidiu Blaj, iar mai apoi, cu mari emoții am așteptat rezultatele. Ca în fiecare an, fratele Ovidiu a găsit o nouă modalitate de a ne ține în suspans în legătură cu aflarea rezultatelor. Așa că anul acesta am fost nevoiți să corelăm nume din Biblie atribuite rezultatelor cu alte nume din Biblie atribuite fiecărui participant. Cu toții  am fost entuziasmați să aflăm rezultatele, iar premianții au fost foarte fericiți de reușita lor.

Fiecare însă am înțeles cât este de important și de folositor să strângem Cuvântul Domnului în inima noastră pentru viața de zi cu zi și pentru veșnicie, mai mult decât pentru răsplata materială.

Am avut un timp minunat împreună învățând cântece mai vechi sau mai noi, jucându-ne tot felul de jocuri, dar și studiind Cuvântul lui Dumnezeu. Cu ajutorul sorei Elena de la Centrul de studii Precept Ministries am aprofundat cartea Iona folosind metoda de studiu inductiv.

În această tabără am legat prietenii statornice, așa că toți am afirmat că abia așteptăm să ne revedem anul viitor pentru o nouă competiție și încă o doză de distracție.

Departamentul lucrării cu copiii,

Vio Tîrziu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.