Lucrurile cele mai bune urmează să vină

Poate uneori te simți ca Petru. Vorbind în numele apostolilor, I-a zis Lui Isus: „Iată că noi am lăsat tot și Te-am urmat; ce răsplată vom avea?” (Matei 19:27).

Isus a răspuns: „Și oricine a lăsat case, sau frați, sau surori, sau tată, sau mamă, sau nevastă, sau feciori, sau holde, pentru Numele Meu, va primi însutit și va moșteni viața veșnică. Dar mulți din cei dintâi vor fi cei din urmă, și mulți din cei din urmă vor fi cei dintâi.” (versetele 29-30).

Poate o să zici: „Bine, am renunțat la anumite lucruri ca să-L urmez pe Isus. Dar unde-i răsplata cea mare?” Aceasta vine la urmă.

Iată ce trebuie să recunoști: indiferent la ce ai renunțat, nu ți-a dat Dumnezeu înapoi? Ai renunțat la câțiva prieteni; nu ți-a dat El alții în loc? Ai renunțat la așa zise plăceri; dar privind înapoi, acum realizezi că nu erau plăceri deloc ci mai degrabă dependențe – și încă unele distructive. Ai văzut cum ți s-a schimbat viața și cum deja Dumnezeu ți-a pregătit ceva în schimb.

Chiar și așa, lucrurile cele mai bune urmează să vină, pentru că atunci când mergem în cer vom avea recompense care ne așteaptă. Apoi cerul va coborî pe Pământ și vom domni o mie de ani cu Cristos, iar în final, Cristos va avea stăpânirea și domnia pe Pământ, în noua împărăție și noi vom fi parte din ea. Atunci vom stăpâni și împărăți cu El și răspunsul dat lui Petru de către Domnul nostru se va împlini.

Prin urmare, indiferent la ce ai renunțat, sau la ce renunți chiar acum, îți va fi înapoiat într-o măsură și mai mare.

Publicat de

mm

Adrian Dordea

PASTOR, Biserica Creștină Baptistă ”BETEL” Tulcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.