ÎNVIEREA

Azi sărbătorim că Isus nu doar a murit pe cruce — El a și înviat din morți! Ceea ce era făcut să pedepsească și să pună sub tăcere (moartea Sa pe cruce) a devenit eliberarea noastră pentru că mormântul nu L-a putut opri.

El este viu. El nu este mort. Ți se pare o nebunie faptul acesta? Cu doar o zi în urmă era mort, învelit în giulgiu și închis într-un mormânt.

Aici este locul unde creștinismul trece de la fi o adunare de idei bune ale unui învățător bun — la o credință care îți schimba viața. Dacă viața lui Isus s-ar fi oprit la învățătura Sa, dragostea pentru oameni, vindecarea bolnavilor, El ar fi fost doar ținut minte pentru acele lucruri. Dar nu așa stau lucrurile. Întreaga lume a fost schimbată pentru că El nu a rămas printre cei morți. Tot ceea ce El a spus și ce au prezis profeții despre el era și este adevărat! Învierea lui Isus din morți înseamnă ieșirea noastră de sub blestemul păcatului!

Domnul nostru nu a fost doar un om oarecare care a murit pe o cruce, El era Isus — Dumnezeu și om. Să fi fost doar om, atunci moartea Sa ar fi fost doar pierderea dramatică a unui învățător foarte bun și a unui apărător al săracilor și bolnavilor.

Nu era doar om, era Dumnezeu de asemenea — însuși Fiul lui Dumnezeu!

Asta face Paștele mult mai semnificativ decât o sărbătoare culturală. Isus a murit pentru tine, dar El a și înviat. Nu a plătit doar pedeapsa pentru păcatele noastre; El a venit să ne aducă și viață!

Aceasta este ce a realizat Hristos dacă alegem să credem în cruce și în mormântul gol: „Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă Cele vechi s-au dus, iată că toate lucrurile s-au făcut noi.” (2 Corinteni 5:17)

Găsește timp azi pentru a sărbători, în mod personal, ceea ce a făcut Isus pentru tine!

Publicat de

mm

Adrian Dordea

PASTOR, Biserica Creștină Baptistă ”BETEL” Tulcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.