Îi poți iubi pe oameni atunci când nu ești de acord cu ei?

De fiecare data cand deschidem Biblia nu putem sa nu remarcam numarul mare de versete in care ni se spune sa-i iubim pe cei din jurul nostru. Ni se porunceste sa ne iubim dusmanii, vecinii, sotiile, pe oameni frati, pe oameni. Desi Biblia ne invata sa-i iubim neconditionat pe cei de langa noi, gasim totusi motive sa procedam in felul acesta. Auzim tot felul motive de genul: „Nu vreau sa creada ca sunt de acord cu el(ea)” sau „Nu este o perosoana serioasa”.

Desi s-ar putea sa avem dreptate cand invocam aceste motive, totusi, asta nu ne da dreptul sa privam pe cineva de dragostea noastra, neglijandu-i poate tocmai pe aceia care au nevoie de compasiune cel mai mult: cei cazuti, impovarati, poate parasiti sau marginalizati.

Dragostea lui Dumnezeu nu are granite sau ziduri de aparare. Si de asemenea, nu are asteptari! Ea iubeste neconditionat.

Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi. (Romani 5:8)

Daca te numesti copil al lui Dumnezeu, urmas al lui Hristos, trebuie sa oglindesti imaginea Lui la aceeasi intensitate.

Vrei ca oamenii sa-L vada pe Hristos atunci cand se uita la tine? Vrei ca ei sa se simta in siguranta in prezenta ta vazand dragostea din inima ta? Ti-ai dori ca ei sa aiba incredere intr-o discutie cu tine fara sa se teama ca vor fi gresit intelesi sau judecati? Invata sa-i iubesti pe oameni chiar daca viata lor nu e perfecta.

Trebuie sa stii ca felul in care iubim spune ceva despre noi:

Cine nu iubeşte n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este dragoste. (1 Ioan 4:8)

Da, poti sa-i iubesti pe oameni si fara sa fii de acord cu deciziile lor sau cu stilul lor de viata. Poti sa spui adevarul, dar il poti spune in dragoste. Hristos ne-a dat acest exemplu.

Sa stii ca drumul acesta nu este deloc usor, insa este unul onorabil pentru aceia care s-au hotarat sa se lepede de sine, sa-si ia crucea si sa-L urmeze pe Hristos in fiecare zi.

Deci, iubește ca Isus!

Imagine: http://versetedeaur.blogspot.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.