Controlat sau în control?

Omul care lecturează Evangheliile va ajunge să cunoască viața Domnului Isus Hristos. Este adevărat, la prima vedere, Isus apare în fața noastră smerit și oarecum la discreția multora. Faptul că părinții Lui nu au găsit un loc de poposire în Betleem, faptul că au fost nevoiți să fugă în Egipt și apoi să se retragă în Nazaret, poate conduce spre concluzia că Isus ar fi fost vulnerabil și la îndemâna altora.

Citirea pasajelor în care Domnul este vorbit de rău, batjocorit, chinuit și apoi atârnat pe o cruce poate lăsa impresia că Isus a fost doar un mare Învățător respins de societate. O aplecare mai atentă asupra textului Scripturii ne va arăta că Domnul Isus a fost în controlul lucrurilor în fiecare situație. Fiind Dumnezeu, nu Îi scapă nimic și nu poate fi surprins de nimeni.

Chiar dacă în nenumărate rânduri va accepta batjocura și suferința, aceasta nu Îi scade cu nimic din strălucire și dumnezeire. Nașterea umilă, crucificarea și înmormântarea Sa nu sunt, cum cred unii, o dovada a slăbiciunii Lui ci dimpotrivă, o puternică dovadă a tăriei Lui. Dimineața învierii a reușit să spulbere orice confuzie, îndoială și întrebare. Învierea Lui glorioasă este dovada de netăgăduit că El a fost și este Fiul lui Dumnezeu și Mântuitorul nostru și al întregii omeniri.

Vă invit cu toată dragostea acum, în sărbătorile care vin și cu siguranță și după aceea, să vă bucurați de tot ce poate oferi Cel născut în ieslea Betleemului. El este Biruitorul! El s-a născut, a biruit moartea, a alungat întunericul, ne-a deschis ușa Raiului și ne așteaptă cu bucurie și nerăbdare în Împărăția Sa.

Sărbători fericite cu Domnul Isus Hristos!

Publicat de

mm

Adrian Dordea

PASTOR, Biserica Creștină Baptistă ”BETEL” Tulcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.