Continuă-ți umblarea!

Când auzim expresia „căzut de la credință”, ne gândim la cineva care își abandonează complet credința și îi întoarce spatele Lui Dumnezeu. Cu siguranță că o persoană care procedează astfel poate fi catalogată drept căzută de la credință. Dar aș sugera și faptul că s-ar putea ca unele persoane să fie căzute de la credință și să nu conștientizeze acest lucru.

Nimeni nu își propune să cadă de la credință. Doar nu o să-ți suni prietenul creștin să-i spui, „Hei, vrei să cădem de pe calea credinței în seara asta? Vin să te iau la ora 7:00, ce zici?”. Nu așa se petrec lucrurile. Căderea se petrece subtil și de regulă – treptat. De fapt, poate fi atât de subtilă încât să nu realizezi că se petrece cu adevărat. Biblia ne avertizează cu privire la acest lucru și ne spune că unul din semnele vremurilor din urmă este acela că oamenii se vor îndepărta de la credință (vezi 1 Timotei 4:1)

Dumnezeu spune că dacă am căzut, să ne întoarcem la El (vezi Ieremia 3:22). Isus a spus bisericii din Efes: „Adu-ți, dar, aminte de unde ai căzut.” (Apocalipsa 2:5)

Te afli într-o stare căzută? Ai început deja să aluneci? De fapt, tu ori te îndrepți spre Cristos ori te îndepărtezi de El. Te afli ori în progres ori în regres. În momentul în care umblarea ta cu Cristos devine una „neutră”, te vei afla în direcția greșită.

Pe un semn aflat la capătul unei piste era scris: „Continuă să te deplasezi. Dacă oprești, ești în pericol și ești un pericol pentru cei care zboară.” Același avertisment este valabil și pentru viața creștină: continuă-ți umblarea; dacă te oprești, ești în pericol și reprezinți un pericol pentru alții.

Așadar, nu te culca pe lauri. Nu trăi în trecut. Noi trebuie să creștem constant ca și urmași ai Lui Isus.

Greg Laurie

Publicat de

mm

Adrian Dordea

PASTOR, Biserica Creștină Baptistă ”BETEL” Tulcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.