Așteptări

Așteptări

Casa Domnului.

Așa se tălmăcește numele bisericii, Betel. Este o Casă în care sunt copii și părinți, tineri și seniori, familiști și nefamiliști. Ceea ce au toți aceștia în comun este o viață cotidiană normală, cu binele și greul corespunzător, pe care însă caută să o trăiască la cotele afirmate de persoana care a marcat istoria oamenilor, față de El raportându-se cei vechi și cei noi: Isus Hristos, Domnul și Mântuitorul.

Dacă te-ai săturat de superficialitate și ai ajuns la convingerea că ceea ce îți dorești mai mult decât orice este viața veșnică alături de Hristos, atunci iată la ce să te aștepți:

  • Fii pregătit să stai înaintea lui Dumnezeu așa cum ești. El însuși se va îngriji să nu te lase așa.
  • Fii conștient că oricât te-ai chinui singur să ajungi la standardul Său nu vei reuși niciodată. De aceea a murit Hristos în locul nostru, ca să plătească prețul primirii noastre în prezența lui Dumnezeu Tatăl.
  • Cere-i lui Dumnezeu iertare pentru păcatele de până acum și lasă viitorul tău în mâna Lui. Dumnezeu ne cere credință și ascultare. Ești gata să faci acest pas?
  • Nu te aștepta să găsești la Betel oameni perfecți, ci oameni care tânjesc după perfecțiunea lui Hristos, a căror viață se lasă regenerată și transformată în fiecare zi de Duhul Sfânt al lui Dumnezeu.
  • Nu te aștepta să găsești la Betel o listă cu ce trebuie sau nu trebuie să faci – Hristos a venit pe pământ pentru a ne arăta o Cale mult mai înaltă decât un set de reguli. El a spus că dorește pentru noi viață din belșug, și asta face – transformându-ne viața dacă ne încredințăm în mâna Lui. Un om transformat de Dumnezeu știe să deosebească binele de rău și învață aceasta de la Hristos în mod continuu.
  • Nu te aștepta să rămâi un spectator în Biserica lui Hristos. Dumnezeu îți cere o decizie cu privire la viitorul tău și această decizie o poți lua doar cât timp ești în viață pe acest pământ (dincolo de moarte nu îți poți schimba destinul). Nimeni nu e stăpân pe ziua de mâine afară de însuși Dumnezeu. Nu te înșela singur gândindu-te că alții vor mijloci pentru tine după moarte. Citește Scriptura – există un singur Mijlocitor între Dumnezeu și oameni: Omul Isus Hristos! – și există o singură Cale pentru mântuirea sufletului: alegerea personală de a-L cunoaște pe El.
  • Așteaptă-te să fii un martor pentru Hristos și să arăți prin viața ta schimbată suveranitatea, îndurarea și puterea lui Dumnezeu.
  • Așteaptă-te să vezi milă, îndurare, să primești lucruri nemeritate, puterea de a te bucura în suferință, capacitatea de a vedea lumea din perspectiva lui Dumnezeu, Părintele îndurărilor și Dumnezeul oricărei mângâieri.