Alege cui vrei să placi

Ucenicii au cunoscut ura și încercările celorlalți de a-i distruge încă de la începuturi. Mereu urmăriți, vânați și excluși, au stat cu fermitate în fața tuturor nefiindu-le rușine cu ceea ce ei numeau „mesajul Vieții”. Marele Preot îi confruntă și le impune tăcerea dar ucenicii merg mai departe cu un curaj extraordinar! (Faptele Apostolilor 5:27-29).

Mă gândesc că, spre deosebire de ucenici, mult prea des faptele ne sunt dictate de nevoia disperată de a fi pe placul altora. Ne pasă atât de mult de ceea ce cred ei, încât la fiecare pas pe care îl facem privim peste umăr ca să vedem dacă zâmbesc sau își încruntă sprâncenele. Ne interesează mai mult ce cred oamenii despre noi decât ce crede și ce vrea Dumnezeu de la noi.

Înțelege un lucru: dacă ești mereu în căutarea aprobării din partea oamenilor, nu mai ai propria direcție și în cele din urmă te vei confrunta cu lucruri și probleme uriașe sau te vei distruge singur. Biblia spune: „Trebuie să ascultăm mai mult de Dumnezeu decât de oameni!”.

Ce crezi că se va întâmpla dacă îți expui punctul de vedere și îl susții? Hristos nu a plecat urechea la nimeni. Vorbele celor din jurul Lui, lingușitori sau critici, nu L-au măgulit și nici nu L-au oprit. Era prea preocupat să împlinească voia Tatălui din ceruri și să-I obțină aprobarea.

Așadar, cuvântul pentru tine astăzi este acesta: Dumnezeu vrea să te elibereze de dorința de a fi pe placul oamenilor punând în tine o pasiune sfântă pentru a împlini voia Lui.

Publicat de

mm

Adrian Dordea

PASTOR, Biserica Creștină Baptistă ”BETEL” Tulcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.