Lucrurile cele mai bune urmează să vină

Poate uneori te simți ca Petru. Vorbind în numele apostolilor, I-a zis Lui Isus: „Iată că noi am lăsat tot și Te-am urmat; ce răsplată vom avea?” (Matei 19:27).

Isus a răspuns: „Și oricine a lăsat case, sau frați, sau surori, sau tată, sau mamă, sau nevastă, sau feciori, sau holde, pentru Numele Meu, va primi însutit și va moșteni viața veșnică. Dar mulți din cei dintâi vor fi cei din urmă, și mulți din cei din urmă vor fi cei dintâi.” (versetele 29-30).

Poate o să zici: „Bine, am renunțat la anumite lucruri ca să-L urmez pe Isus. Dar unde-i răsplata cea mare?” Aceasta vine la urmă.

Iată ce trebuie să recunoști: indiferent la ce ai renunțat, nu ți-a dat Dumnezeu înapoi? Ai renunțat la câțiva prieteni; nu ți-a dat El alții în loc? Ai renunțat la așa zise plăceri; dar privind înapoi, acum realizezi că nu erau plăceri deloc ci mai degrabă dependențe – și încă unele distructive. Ai văzut cum ți s-a schimbat viața și cum deja Dumnezeu ți-a pregătit ceva în schimb.

Chiar și așa, lucrurile cele mai bune urmează să vină, pentru că atunci când mergem în cer vom avea recompense care ne așteaptă. Apoi cerul va coborî pe Pământ și vom domni o mie de ani cu Cristos, iar în final, Cristos va avea stăpânirea și domnia pe Pământ, în noua împărăție și noi vom fi parte din ea. Atunci vom stăpâni și împărăți cu El și răspunsul dat lui Petru de către Domnul nostru se va împlini.

Prin urmare, indiferent la ce ai renunțat, sau la ce renunți chiar acum, îți va fi înapoiat într-o măsură și mai mare.

Continuă-ți umblarea!

Când auzim expresia „căzut de la credință”, ne gândim la cineva care își abandonează complet credința și îi întoarce spatele Lui Dumnezeu. Cu siguranță că o persoană care procedează astfel poate fi catalogată drept căzută de la credință. Dar aș sugera și faptul că s-ar putea ca unele persoane să fie căzute de la credință și să nu conștientizeze acest lucru.

Nimeni nu își propune să cadă de la credință. Doar nu o să-ți suni prietenul creștin să-i spui, „Hei, vrei să cădem de pe calea credinței în seara asta? Vin să te iau la ora 7:00, ce zici?”. Nu așa se petrec lucrurile. Căderea se petrece subtil și de regulă – treptat. De fapt, poate fi atât de subtilă încât să nu realizezi că se petrece cu adevărat. Biblia ne avertizează cu privire la acest lucru și ne spune că unul din semnele vremurilor din urmă este acela că oamenii se vor îndepărta de la credință (vezi 1 Timotei 4:1)

Dumnezeu spune că dacă am căzut, să ne întoarcem la El (vezi Ieremia 3:22). Isus a spus bisericii din Efes: „Adu-ți, dar, aminte de unde ai căzut.” (Apocalipsa 2:5)

Te afli într-o stare căzută? Ai început deja să aluneci? De fapt, tu ori te îndrepți spre Cristos ori te îndepărtezi de El. Te afli ori în progres ori în regres. În momentul în care umblarea ta cu Cristos devine una „neutră”, te vei afla în direcția greșită.

Pe un semn aflat la capătul unei piste era scris: „Continuă să te deplasezi. Dacă oprești, ești în pericol și ești un pericol pentru cei care zboară.” Același avertisment este valabil și pentru viața creștină: continuă-ți umblarea; dacă te oprești, ești în pericol și reprezinți un pericol pentru alții.

Așadar, nu te culca pe lauri. Nu trăi în trecut. Noi trebuie să creștem constant ca și urmași ai Lui Isus.

Greg Laurie

Ce planuri ai pentru noul an?

Când nu este nici o descoperire dumnezeiască, poporul este fără frâu (Proverbe 29:18)

Ce intenționezi să faci în acest Nou An? Lucrul pe care ți-l pui pe inimă va determina modul în care îți cheltuiești timpul și energia. Și același efort este necesar pentru a duce o viață neîmplinită cât și pentru una plină de semnificații.

„Când nu este nici o descoperire dumnezeiască (simțul direcției), poporul este fără frâu”.

Lipsa mulțumirii nu vine din absența lucrurilor, ci din ABSENȚA DIRECȚIEI. Prea mulți dintre noi abia mai trăiesc din cauză că se mulțumesc cu mai puțin decât le-a pregătit Dumnezeu. Calitatea vieții tale va fi determinată de viziunea pe care o ai și de efortul pe care ești dispus să-l faci pentru a o împlini. Așa că, oprește-te și fă o listă cu domeniile în care ți-ai dori să crești anul acesta, apoi abordează trei sau patru care sunt cele mai importante.

Nu te descuraja dacă nu-ți ies lucrurile după cum dorești; nimic important nu se creează peste noapte. Pavel a spus despre credința lui: „alerg spre țintă, pentru premiul chemării cerești a iui Dumnezeu, în Hristos Isus” (Filipeni 3:14). Este un proces; trebuie să perseverezi. Uneori vei avea impresia că faci doi pași înainte și trei înapoi. Dar nu renunța! Si dacă nu încerci ceva ce trece dincolo de specializarea ta, nu vei crește.

Așadar, ce mai aștepți? Aștepți viața? Dar viața te așteaptă pe tine – așa că, înainte cu Domnul!